Mine frokostfavoritter

God morgen solstråler. Jeg starter denne herlige lørdagen i København, dagen er fullpakket men jeg ville stikke innom for å ønske dere en god dag, og dele litt frokostinspirasjon med dere. Dette er for meg hverdagsfrokoster, mens jeg i helgene koser meg med en bedre frokost med hjemmebakt brød eller rundstykker fra bakeren, masse deilig pålegg, kokte egg, hjemmelaget kaffelatte og viktigst av alt – god tid rundt frokostbordet. Gjerne med tente lys, og avisen. Nå er det slik at det er hverdager det er flest av, og jeg tenkte derfor det var fint å dele noen av mine frokostfavoritter i hverdagen. 

Under finner dere cottagecheese, skyr, yoplait-yogurt kombinasjoner med divere tilbehør av bær, frukt, og nøtter toppet med kanel / sukrin. Her er det bare prøve seg frem med ulike kombinasjoner og finne din favoritt. Min all time favorite er: 1 boks cottage cheese orginal, 1 skyr jordbær, 1 eple hakket i biter, toppet med varme bringebær, et dryss blåbær og hakkede valnøtter. Magisk! Ellers går det mye i knekkebrød med proteinrikt pålegg. Eksempler på dette kan være ulike skinke typer, makrell i tomat, egg eller ost. havregrøt er en stor favoritt he ri huset og jeg lager min med 60g havregryn, kokes opp med vann og litt lett melk, tilsetter litt kanel og kardemomme mens den koker opp. Avkjøles litt før jeg rører inn 30g sjokoladeprotein, 1 ts rå kakaopulver, 1 ts salt og stevia dråper med vanilje eller karamellsmak. En uslåelig grøt som gjør en hver morgen perfekt. Speltlomper med diverse fyll er også en sikker vinner. På bildet under har jeg fyllt dem med philadelphia sjokolade, noen med mager skinkeost på tube, og noen med vanlig philadelphia light. Jeg liker også godt å fylle dem med røket laks, ruccola og philadelphia light eller snøfrisk, eller en skinke kombinasjon med skinke, ost, salat og løk. Det er bare å prøve seg frem! Peanøttsmør er forresten helt latterlig digg på! 

Del gjerne dine frokostfavoritter med meg i kommentarfeltet <3 









Var det noen av disse som kunne friste?

 

Da vil jeg bare ønske dere en nydelig lørdag og en riktg god helg

 

Smiiiiiil fra København


9 kommentarer
    1. Mmm! Jeg har oppdaget en ny frokostfavoritt, pay attention: 2egg,2ss havregryn,100g cottagecheese, kanel,kardemomme og søtning(jeg bruker stevia karamell)=vroom vroom i stavmikseren. Del et stort eller to små epler i båter og fjern skallet. Hell røren i noe som tåler stekeovnen, og stapp eplene godt nedi. Topp med litt kanel og stek på 180grader i 35-40 min. Jeg liker den som den er, men vil tro den blir enda bedre med vaniljekesam etc. Luksusfrokost, den ligger trygt i magen min nå!:)

    2. Hei Maren! Takk for masse bra tips til frokost 🙂 Jeg lager gjerne en skål med cottage cheese, appelsin, rosiner og mandler, toppet med litt honning. Veldig godt! Håper du får en fin helg i København 🙂

    3. Nam! Så mye godt!:) jeg spiser det samme hver dag. Det høres kanskjee litt spesielt ut men det er kjempe godt. To-tre egg piskes med en stor scoop vaniljeproteinpulver. Hakker et eple. Legger det i panna og strør over masse kanel. Heller eggeblandingen over og strør litt mer kanel og kardemomme på toppen og lar omeletten steke til den blåser seg opp. Tar bringebær og skyr på toppen når jeg spiser. Som en liten kake hver morgen; ) føler jeg har kommet opp noe genialt, he he:) gooood helg til deg! Du er flott!

    4. Hellemåne så mye gode frokoster det var her da! Håper jeg får tak i alt dette på tur også, for om valget står mellom dette og brød med svett ost, så blir valget dette. LETT! ^^,
      Kjenner jeg svaner proteinpulveret mitt, da jeg ikke kunne ta det med meg inn i Australia akuratt.. Hmm.. mulig jeg må ut på tur får å finne nytt her nede!
      Hehe, ha en super kveld videre! 😀

    5. Her var det mye som så godt ut! Jeg skal absolutt prøve youghut med pære og nøtter, og med friske bringebær og blåbær! Blent mine frokostfavoritter er også havregrøt med banan, avocado-toast, bananpannekaker, og knekkebrød eller dansk rugbrød med godt pålegg. Håper du storkoser deg i København! Ønsker deg en strålende dag!

    6. Hei Maren! Jeg satt og googlet litt om på magevondt og melkeprodukter, og så at du for en tid tilbake hadde slitt med dette. Ser du spiser det igjen nå, så da antar jeg at du fant ut hva som forårsaket det? Jeg trodde jeg endelig hadde funnet en lunsj som endelig passet meg og det er halv boks CC med en boks skyr og bær. Men magen lever sitt eget liv med masse luft og “ømme tarmer”. Redd jeg har blitt intolerant eller om det bare er for mye. Var det slik magen din reagerte også? Må vel bare prøve å kutte ut, men elsker virkelig denne lunsjen!:/

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg