Treningsfri, kake og brødbaking

Lørdag, fri, sol og Oslo! Kan det bli bedre? Jeg skulle gitt så mye for å ha skiene mine i Oslo nå, og dra opp i marka å nyte finværet. Mest sannsynlig så får jeg skiene mine til Oslo i løpet av et par dager, og da skal dte bli mange turer på denne jenta – det er hvertfall helt sikkert. Jeg har treningsfri i dag, og har ikke planer om å gjøre noe fysisk overhode. Hvile, baking, kos, kake og hygge er stikkordene for denne lørdagen. Jeg startet dagen med å bake brød. Ingenting er vel bedre enn hjemmebakt ferskt brød, rett fra ovnen, med smør som smelter og brunost. Mmmmmm.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fresh eller kesam
  • 3 ss olje
  • 1ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50g linfrø
  • 60g havrekli
  • 50g sesamfrø
  • 50g solsikkefrø

 

Slik gjør du:

  1. Pisk eggene lett og bland inn creme fresh/kesam og olje
  2. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt. (deigen skal ha en litt grøtaktig konsistens)
  3. Legg bakepapir i en brødform, hell røren oppi og inn i ovnen
  4. Stek på nederste rille, 180 grader i 55min

 

Avkjøl brødet på en rist og oppbevar det i kjøleskapet. På den måten holder brødet seg ferskt og saftig lenge. Brødet kan også fryses. Tips: Skjær brødet i skiver før du fryser det. Test det ut, og gi meg gjerne en tilvakemelding på hvordan det smakte:)

Nå har jeg krypt opp i sofaen hos en god venninne. En stor saftig brownies står i ovenen og fyller hele leiligheten med en magisk duft av sjokolade. *magisk* Denne dagen skal bare nytes, det er i grunn slik mitt liv fungerer. Jobb, trening, sunn mat og fokus i uken, og masse kos i helgene! Den kombinasjonen fungerer supert for meg. Jeg synes det er så viktig å kunne unne seg selv litt hygge, ikke hver dag, men innimellom er det viktig å unne seg selv litt kos. Fordi du fortjener det 🙂

Nå er brownisen ferdig og sjokoladeduften blir enda mer intens. Hurra for lørdager og hurra for venninner som kan bake 🙂

Smiiiiil Maren

17 kommentarer
    1. Du er så heldig som klarer å finne en balansegang! Jeg sliter med spiseforstyrrelser, og om jeg spiser noe usunt, får jeg panikk, men jeg E-L-S-K-E-R både sunn og usunn mat. Huff, jeg sliter. Du er en fantastisk inspirasjonskilde- skulle ønske jeg var deg!

    2. Tusind tak for netop dette indlæg i dag! Jeg har fyldt min krop med alt for meget (knap så sundt) mad de sidste to dage og lider under utrolig dårlig samvittighed nu og en følelse af, at jeg har tage tyve kilo på 🙁 men dit indlæg reddede dagen! <3 for jeg træner en masse i ugen og holder mig altid fra torsdagskagen, så det går nok - hygge og dertilhørende mad ER vigtig og vi fortjener det, os som lever sundt og træner i hverdagens 😉

    3. Jeg vil gjerne prøve oppskriften til brødet, men er det mulig å bake det uten egg? evenuelt hva kan jeg erstatte det med? har en kjæreste som er veldig allergisk mot egg skjønner du :/
      Fint innlegg 🙂 får litt mindre dårlig samvittighet når jeg ser at flere koser deg på lørdagskvelden 😉

    4. Kan ikke du lage et innlegg om den første tiden da du begynte å trene og bygge dine flotte muskler og evt. begynte å spise veldig sunn mat ..?
      Jeg synes det er vanskelig å starte og vite hvor mye man skal trene, og hvor mange kg det er best å starte å løfte..
      du er en fantastisk inspirasjon 🙂
      P

    5. Nam det så ordentlig godt ut! 😀
      – Men du, jeg venter fortsatt spent på å lese hvilken type den trødløse høyttaleren du skrøyt så av for en tid siden er!? Har skikkelig lyst på den ser du 😉

    6. pf: Hmm, da må jeg virkelig tenke meg om. Jeg har drevet med turn som liten, og egentlig trent jevn hele livet. Jeg kan ikke huske noe markert overgang hvor jeg plutselig endret. Men jeg skal tenke litt på det, og se om jeg ikke kan finne ut litt hvilke endringer jeg har gjort, og hvordan treningen og ernæringen har blitt mer spesifikk. Takk for inspill 🙂

    7. kathrine: Ja det går nok helt fint. Jeg mener at jeg har bakt dette brøet het uten egg uten å erstatte det med noe annet faktisk. vann og olje vil jo gjøre deigen fin i konsistensen sammen me de tørre ingrediensene uansett. Prøv deg litt frem 🙂 Lykke til og si gjerne i fra hvordan det gikk 🙂

    8. Det ble jo helt gult:ss Smakte veldig egg, gjorde ditt det? Det var ikke helt avkjølet enda når heg smakte da, kan jo ha noe med det å gjøre og…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg